Zoek hier...
TOP

Mentale gezondheid & zelfliefde blog.

Als kind vond ik het heerlijk om te schrijven en het lezen. Als volwassene doe ik dit nog steeds heel graag en deel graag mijn teksten met de wereld.
Al een lange tijd had ik het idee om een blog te beginnen, maar ik wist niet zo goed waarover. Enkele jaren geleden kwam ik in een zware burn-out terecht en heeft het mij meer dan twee jaar geduurd om te herstellen. Op dit moment ben ik ‘genezen’ verklaart, maar strijdt nog dagelijks om mijn mentale gezondheid op peil te houden. Tijdens deze jaren was er niemand in mijn directe omgeving die hetzelfde meemaakte en ik miste herkenning hierin. Daarnaast merkte ik dat het een taboe is om over onze eigen mentale gezondheid te praten. Door mijn blog wil ik een open boek voor jullie zijn en dit taboe voor eens en voor altijd te doorbreken.

Wie is Fatiha Sakura?

Mijn naam is Fatiha, 28 jaar, woon in Noord-Brabant (NL), trotse moeder van 2 meisjes (2 en 7 jaar) en ben getrouwd met C. In het dagelijks leven ben ik thuisblijfmoeder, maar ben ondertussen werkzoekende.
Mijn hobby’s zijn: lezen, schrijven, waterverf, gamen en online shoppen. Verder ben ik dol op Koreaanse dramaseries en je kan mijn dag helemaal goedmaken met bloemen. Wandelen in de natuur is ook een bezigheid die ik erg graag doe en daarnaast ben ik dol op eten (duh, wie niet haha).

Hoe ben je op je naam gekomen?

Fatiha is mijn voornaam, dus het spreekt voor zich waar het vandaag komt haha. Sakura is afkomstig uit de Japanse taal en betekent kersenbloesem. Al jaren heb ik grote interesse in de Japanse en Koreaanse cultuur.
In Japan vieren ze de kersenbloesem uitbundig, omdat Sakura een teken is van wedergeboorte, geluk en schoonheid. Kersenbloesem betekent voor mij dat de lente begint en ik vind dit persoonlijk één van de mooiste natuurverschijnselen op aarde. Ik zie het als het opbloeien van de natuur, na een koude/bittere tijd. Ik herken hier namelijk mijn persoonlijke ontwikkeling hierin. Na mijn bittere/moeilijke tijden ontplooi ik hopelijk tot een prachtig persoon die een spoor van liefde achter haar zal laten.